Salontjalk Bota Fogo

Salontjalk Bota Fogo

De klassieke Botafogo werd omstreeks 1890 te water gelaten en heeft een lang leven als zeilend vrachtschip achter de rug. In 2007 werd de tjalk aangekocht door Classic Canal Charters en omgebouwd tot salontjalk voor rondvaarten door de grachten van Amsterdam. De Botafogo (‘ontsteek mijn vuur’) is genoemd naar de sfeervolle wijk in Rio de Janeiro.

De Botafogo heeft achter, rond het roer, een ruime kuip met comfortabele banken. Hier blijft het contact met de omgeving, het water en de stad, behouden. Binnen, in wat vroeger het ruim was, is de bar. De toog en de houten, deels zelfs granieten vloer, zorgen voor sfeer. De ruimte is licht en open van karakter. Als het weer het toelaat kan de kap over de volle lengte open.

Tijdens een rondvaart is aan boord plaats voor groepen tot 75 personen (borrelvaartocht), maar ook kleinere gezelschappen zullen zich aan boord thuis voelen. Voor diners wordt een maximum van circa 40 personen gehanteerd. Maaltijden kunnen geserveerd worden aan twee lange tafels, maar als dat wenselijk is kan er voor een andere opstelling gekozen worden.

Er is 220 volt aan boord en een geluidsinstallatie (muziek en microfoon). De ruim uitgeruste bar heeft bier van het vat en koeling. Voorin is een ruim toilet en de verwarming maakt het verblijf aan boord ook tijdens de koudere maanden zeer aangenaam.

Vrijblijvende offerte aanvragen